mediav

Echinoctiul de toamna a adus vreme mohorata si rece in toata tara.IMAGINI cu prima ninsoare din acest sezon


Echinoctiul de toamna a adus vreme mohorata si rece in toata tara. Temperaturile au scazut brusc, iar marti dimineata, a nins la Balea Lac, in muntii Fagaras.

Bucurestiul si judetele Teleorman si Giurgiu se afla sub cod galben de ploaie pana la ora 15.00-16.00. In timp ce in MehedinÅ£i, Dolj si Olt este cod galben de vant, marti dupa-masa, a anuntat ANM.


Cea mai scazuta temperatura, de minus 3 grade Celsius, s-a inregistrat pe Varful Omu. Meteorologii spun ca tendinta de racire se va accentua si in urmatoarele zile, iar in zonele inalte, ploile vor fi insotite de lapovita si chiar ninsori.
Ploi insemnate, vant si racire accentuata - astfel spun meteorologii ca va fi vremea - pana miercuri dimineata in toata tara. La 2000 de metri altitudine, de exemplu la Balea Lac, a nins, iar peisajul aminteste de iarna, nu de prima luna a toamnei.
La ora 10, erau minus trei grade la Omu, in muntii Bucegi si minus un grad la Balea in Fagaras si in Muntii Calimani. Transilvania resimte cel mai puternic racirea vremii. Temperaturile nu au depasit 10, 11 grade Celsius. In urmatoarele ore trebuie sa ne asteptam la ploi in toate regiunile. Vantul va bate in rafale puternice in regiunile extracarpatice si la munte. Abia de joi vremea se imbuneaza.
PROGNOZA METEO PENTRU MARTI, 23 SEPTEMBRIE
Marti vremea se raceste indeosebi in sudul si estul tarii. Va ploua aproape peste tot, iar vantul va sufla mai tare la munte si in zonele extracarpatice. Maximele se vor situa intre 14 si 19 grade.
In Dobrogea si in Baragan se anunta innorari consistente, ploi si vant cu intensificari. Se vor strange cantitati ceva mai mari de apa,iar temperaturile vor scadea transant fata de ieri.
Se raceste simtitor si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Va ploua si aici, iar vantul va aveaunele porniriIn jumatatea nordica a Moldovei cerul va fi acoperit de nori, vor cadea ploi din loc in loc, iar pe crestele montane trecator vor fi si precipitatii mixte. Maximele, in scadere semnificativa fata de ziua trecuta, nu vor depasi 18 grade.
In nordul Transilvaniei si in Maramures, situatia se va ameliora, asa ca ploile de astazi nu vor mai aduce cantitati de apa la fel de mari ca cele de pana acum. Se va arata si soarele pe parcursul zilei, dar temperaturile vor fi modeste.
In vestul Romaniei gasim innorari temporare, cateva ploi, dar si scurte perioadeinsorite. La amiaza se vor inregistra 16...17 grade- valori cu mult mai scazute decat arfi normal la aceasta data.
Centrul Romaniei va avea o zi cu vreme instabila, ploi multe si poate putin soare pe flancul vestic. Cantitatile de apa pot fi mai insemnate in zonele de munte, pe unde si vantul va sufla cu putere.Norii, vor acoperi sud-vestul, dar cantitatile de apa vor fi in scadere. Vantul va prezenta unele intensificari si va fi rece.
Sudul Romaniei, va avea cerul plin de nori, va ploua din cand in cand si izolat se pot acumula cantitati ceva mai insemnate de apa. Vantul, a crescut deja in intensitate si va sufla sustinut pe toata durata zilei. Temperaturile scad simtitor fata de ieri.

Bucuresti. In Bucuresti, marti vom avea vreme cu mult mai rece decat cea de ieri si cu totul diferita. Cerul va fi acoperit de nori, va ploua in reprize iar vantul va fi intens. Maxima va depasi cu putin minima din noaptea trecuta si nu va depasi valoarea de 16 grade.
Munte. La munte, va ploua in majoritatea masivelor. Vor fi averse, fulgere si cantitati mari de apa. Local peste 25 l/mp si izolat peste 40 l/mp. Vantul va prezenta intensificari, pe creste poate fi lapovita iar temperaturile scad in toate masivele.
PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE TREI ZILE
Miercuri, va ploua putin la munte si izolat in rest, joi, va ploua slab in sud-vest iar pe inserat in sud si la munte. Vineri, va ploua pe arii extinse in jumatatea nordica si local in rest. Vremea va fi rece in tot acest interval.



SURSA:http://stirileprotv.ro/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.