mediav

A pacalit o tara intreaga cu „talentul” lui

Un tânăr și-a făcut apariția la un show televizat ca să arate lumii că poate să tragă un tir și să țină o mașină pe loc atunci când aceasta demarează. Acesta a stârnit o mare revoltă pe internet și foarte mulți oameni susțin că a fost doar o mare păcăleală.

 Concurentul a fost desființat pe rețelele de socializare cu diverse scenarii din care reiese că prestația lui nu este chiar demnă de luat în seamă. Internauții dezbat îndelung acest subiect și se simt păcăliți de concurent și chiar de organizatorii acelui show.


"Se ia o mașină, se face o baltă de ulei în fața ei și se ung bine anvelopele. Se accelerează și se ridică brusc piciorul de pe ambreiaj. Probabil concomitent se ridică puțin și frâna de mână. (Dacă se pune ulei la o singură roată, doar aceea se va roti pentru că mașina are diferențial.) Începe fumul. Până aici nu este aplicată nicio forță asupra cablului din spate, tensiunea în fir fiind zero.

În locul protagonistului poate fi un sac de cartofi. Șoferul trebuie să accelereze constant pentru a rupe aderența. Dacă ar pleca normal, lăsând puțin să patineze ambreiajul, ar putea trage o mașină de câteva tone. Simplul fapt că un om de 160kg se apleacă spre față mai mult de 45 de grade, determină o fortă de tragere considerabilă. Făcând abstracție de mușchii omului, închipuiți-vă un grăsan legat de mijloc ce se lasă în față. De câți oameni este nevoie pentru a-l ține în echilibru la un unghi de 30 de grade față de pământ? Cum se descompun forțele? Are omul mușchi, dar dacă știi puțină fizică îți dai seama că este mai mult un act de iluzionism.", scriu unii internauti.





sursa:http://stirile.rol.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.