mediav

Viata traita in natura. Cea mai frumoasa casa din chirpici din Romania - GALERIE FOTO

Doi soti in cautarea unei vieti mai apropiate de natura au construit o casasuperba, din chirpici, in apropierea Bucurestiului

Brandusa si sotul ei, Doru, au locuit intr-o vila moderna, dar au simtit nevoia de o schimbare. Pe Brandusa au inspirat-o vorbele marelui sculptor ConstantinBrancusi, care spunea ca "simplitatea nu este un scop in sine, dar ajungi la ea fara sa vrei pe masura ce te apropii de sensul real al lucrurilor".



Aceste vorbe au determinat-o pe Brandusa sa isi schimbe si meseria, asa ca a dat munca in finante pe peisagistica. 

Cand s-au hotarat sa isi construiasca o casa naturala, Brandusa, sotul si copiii lor, trei la numar, s-au mutat intr-un cort, pe terenul cumparat. I-a prins sezonul rece si copiii au racit, dar au continuat sa lucreze si asa a aparut "casa Brandusa", o casa-bijuterie din Ciolpanijudetul Ilfov



"Materializarea casei Brandusa a fost un drum de autocunoastere in care am reusit sa ma descopar si astfel sa ma valorizez in mod autentic. Mi-am dat voie sa visez, sa ma joc cu formele, materialele si culorile, sa fiu din nou copil, de fapt, poate chiar pentru prima data copil. Asa s-a nascut casa, din bucuria de viata impartasita cu barbatul inimii mele si cu copiii nostri", spune Brandusa, intr-un articol publicat pe blogul de casa si gradina adelaparvu.com. 



Suprafata construita a casei de forma patrata este de 81 de metri patrati (fiecare latura a casei are 9 metri lungime). O terasa generoasa, de 34 de metri patrati, se afla in spatele casei, orientata spre gradina de legume si anexe.

Cei trei copii (cu varste de noua, sapte si cinci ani) au unul dintre cele doua dormitoare. Elena si Doru au un dormitor in care au gasit loc si pentru o masa de birou. In centrul casei e un hol de jur imprejurul caruia se deschid toate incaperile, adica pe langa cele doua dormitoare mai este o baie, o camara si zona de zi cu bucatarie deschisa si sufragerie. Desi de afara nu iti dai seama, casa are si un pod, locul preferat de lectura si joaca a celor mici, potrivit ro.stiri.yahoo.com.






Niciun comentariu

Un produs Blogger.