mediav

"Dinozaurul adancurilor", scos la suprafata. Un pescar celebru a facut captura vietii sale


Mark “Rechinul” Quartiano a prins in viata lui mii de rechini, dar niciodata ceva asemanator creaturii de aproape 400 de kilograme pe care a scos-o din ape adanci, la Miami Beach.

Mark Quartiano este un pescar celebru si a luat parte la realizarea mai multor documentare. In cariera lui a avut parte de multe surprize, insa niciodata ceva de genul celei de sambata.
Atunci a scos din apa un peste monstruos, plat, pe care el l-a descris ca pe un “dinozaur al adancurilor”, potrivit grindtv.com.
Este o captura rara, iar Quartiano, care este cunoscut si sub numele de “Mark Rechinul”, spune ca monstrul pe care l-a prins este inrudit cu rechinul, iar numele stiintific ar fi Dactylobatus clarkia. Pe internet exista foarte putine informatii despre aceasta specie.

Insa, luni, George H. Burgess, de la Muzeul de Istorie Naturala din Florida, a identificat aceasta creatura ca fiind Dasyatis centroura, o specie atat de rara incat nu are alt nume decat cel stiintific.
Capitanul unui vas comercial care are curse in estul Atlanticului sustine ca in larg pot fi vazute astfel de creaturi. “E drept, nu atat de mari, dar acesta cred ca este un adult, cred”, a spus el.
In momentul in care a capturat aceasta creatura, Quartiano pescuia impreuna cu o echipa de filmare din Japonia. “Incercam sa prind un rechin pentru show-ul lor tv. Am agatat monstrul acesta si a durat patru ore sa-l scot din apa. Prima data am crezut ca este o specie de rechin - rechinul treierator”, a spus Mark Quartiano.
Un membrul al echipei tv din Japonia a filmat sub apa scena, dar imaginile vor fi facute publice abia la sfarsitul anului sau chiar la inceputul anului viitor.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.