mediav

Incredibil! Povestea lor a impresionat o lume intreaga! Cum a fost salvat un copil autist de un caine

Un caine salvat dupa ce a fost abuzat a primit distinctia “Cainele anului 2013” pentru ca a ajutat un baietel de 8 ani, foarte timid si bolnav de autism, sa comunice cu cei din jur.
 


Xena, un mix de Staffordshire cu terrier, l-a facut pe Jonny Hickey, din statul american Georgia, “cel mai fericit copil”, a declarat mama lui pentru Today.


 Cateaua a fost premiata de Societatea Americana pentru Prevenirea Cruzimii Impotriva Animalelor (ASPCA) in cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York, in urma cu cateva zile.




Asa arata Xena cand a fost gasita
 In septembrie 2012, cand a ajuns la un adapost pentru animale abandonate, Xena era in stare deplorabila - cantarea doar doua kilograme si era la un pas de moarte.
 Veterinarii l-au ingrijit, iar cateaua, care avea atunci 4 luni, si-a revenit treptat. Pentru ca recuperarea a fost rapida, Xena a fost botezata dupa numele personajului din film.
 Sotii Hickeys au citit pvestea animalului pe Facebook si, anul acesta, in luna martie, au decis sa-l adopte. Mama lui Jonny Hickey a spus ca intre fiul ei si caine s-a creat pe loc o legatura foarte puternica. Xena l-a transformat dintr-un copil izolat intr-unul foarte vesel.



 “Xena, catelusul razboinic, este cainele anului. Acest caine dragut, care si-a revenit dupa ce a fost neglijat, l-a ajutat pe Jonny, un baietel bolnav de autism, sa comunice”, a fost mesajul scris pe Facebook de reprezentantii ASPCA.



sursa:http://perfecte.md


Niciun comentariu

Un produs Blogger.