mediav

Iată LOCURILE din România unde Anul Nou vine DE DOUĂ ORI: la ora 00.00 şi la ora 01.00 !!


Locuitorii din municipiile Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc - ca şi din celelalte oraşe din Covasna şi Harghita - care vor face Revelionul în stradă, vor avea parte de o intrare "dublă" în noul an: prima la ora României, apoi, un ceas mai târziu, la cea a Ungariei.




Autorităţile locale continuă, astfel, o tradiţie pe care au lansat-o în urmă cu 20 de ani.

La Miercurea Ciuc, "La mulţi ani, 2014!" va răsuna mai întâi la ora zero, ora României, când localnicii vor putea admira şi focul de artificii organizat de primărie, apoi la  la ora 01:00, miezul nopţii la Budapesta, urarea se va repeta în maghiară de această dată: "Boldog szuletesnapot".

Tot dublu va răsuna "La mulţi ani, 2014!" şi la Sfântu Gheorghe, de unde, anul trecut, intrarea în noul an la ora Budapestei a fost transmisă în direct de postul ungar de televiziune Duna TV. Aici, cei care vor ieşi la miezul nopţii în centrul oraşului vor avea parte de două focuri de artificii: primul la ora 12, ora României, precedat de un concert al  formaţiei Baricz Gergő (a câştigat locul 3 la X-Factor Ungaria), iar cel de-al doilea la miezul nopții în Ungaria, adică ora 1.00, ora României.



sursa:http://www.libertatea.ro/


Niciun comentariu

Un produs Blogger.