mediav

In acest apartament din Paris n-a mai intrat nimeni de 71 de ani. Cand au descuiat usa, au ramas fara grai! Uite ce-au gasit inauntru!

Un apartament din Paris a fost redeschis dupa 71 de ani! In tot acest timp, usa a fost incuiata, iar cei care au pasit dupa zeci de ani in casa au ramas inmarmuriti!


Absolut tot mobilierul, tablourile, cartile sau sticlele de parfum ale proprietarei erau intacte, acoperite doar de un strat subtire de praf! Pana si perdeaua s-a pastrat alba! Apartamentul este o veritabila capsula a timpului, iar toti care au intrat au spus ca s-au simtit de parca au calatorit in trecut.

Proprietara, al carei nume nu a fost facut public, s-a retras in 1942 in sudul Frantei, din cauza evenimentelor din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Femeia nu a vandut apartamentul ci l-a pastrat in ideea ca intr-o buna zi s-ar putea intoarce la Paris. Acest lucru nu s-a mai intamplat vreodata, casa fiind neatinsa de peste sapte decenii. Femeia a murit, in 2010, la venerabila varsta de 91 de ani!

Recent, un specialist in vanzari la licitatii a fost delegat sa evalueze si sa valorifice obiectele din apartament. Cand acesta a descuiat apartamentul, dupa 71 de ani, a amutit! Toate obiectele din casa erau conservate perfect! Respectivul a spus ca a simtit ca a calatorit prin timp, in trecut! Totul era acoperit de o pelicula fina de praf, singura stricaciune din apartament fiind o bucata mica de tapet, desprinsa de pe perete. O papusa Mickey Mouse, din plus, realizata in perioada interbelica, un strut impaiat, vesela si mobilierul de epoca sunt doar cateva dintre obiectele pastrate perfect in tot acest timp.

Un anumit obiect i-a atras atentia in mod deosebit specialistului in licitatii! Un tablou care infatiseaza o tanara femeie. Semnata de pictorul  italian Giovanni Boldini, lucrarea a fost autentificata cu ajutorul unei scrisori de amor gasita in casa, semnata de autorul picturii in 1898!

Mesajul ii era atribuit unei anume Martha de Florian. Respectiva e prezentata drept o fosta actrita si o persoana mondena a Parisului din "Epoca de Aur" a orasului, adica pana in Primul Razboi Mondial. In realitate, Martha era o curtezana, o prostituata de lux, asemenea escortelor din zilele noastre, intretinuta de bogatasii vremii, fiind o prezenta obisnuita la evenimentele mondene ale perioadei.

S-a dovedit ca proprietara apartamentului era de fapt, nepoata Marthei de Florian!
Tabloul a fost vandut contra sumei record de 2,1 milioane de euro! In afara de acest obiect, celelalte lucruri din casa au ramas neclintite! Din pacate, apartamentul nu este deschis publicului, spre vizitare.
 


Niciun comentariu

Un produs Blogger.