mediav

Orașul FANTOMĂ de sub ape a ieșit la suprafață după 28 de ani GALERIE FOTO si VIDEO

Oraşul argentinian Epecuén a fost inghiţit in totalitate de ape în anul 1985 în urma ploilor abundente. Odată cu anii, apele s-au retras şi au scos la suprafaţa imagini inedite.ARTICOLUL pe această temă a fost citit de peste 200.000 de ori, fiind in TOP 10 CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN 2013


Oraşul Epecuén, situat la 600 de kilometri de capitala Argentinei, Buenos Aires, a luat fiinţă în anul 1920 la malul lacului cu acelaşi nume. Apa acestui lac are un conţinut foarte ridicat de sare, fapt ce a făcut din micul oraş o staţiune turistică.



Un nivel mai mare de salinitate există doar în Marea Moartă. Se spune că apa din lacul Epecuén, denumit şi "primăvara eternă", poate vindeca depresia, reumatismul, anemia, diferite boli de piele şi chiar diabetul.



 
n 1985 satul a fost inundat şi înghiţit în totalitate de ape după o perioadă îndelungată de ploi torenţiale. Nivelul apei din lac a crescut şi a spart digurile lăsându-le celor 1.500 de locuitori foarte puţin timp pentru a-şi lua lucrurile din case
.

În 2009, nivelul apei a început să scadă treptat scoţând la suprafaţă ruinele fostului oraş odată populat de turişti de pe întreg continetul sud-american. Apa sărată a lacului şi-a pus amprenta pe clădirile fostei staţiuni acoperindu-le cu un strat alb-argintiu.  








 



SURSA:http://www.evz.ro/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.